Koffierecepten van over de hele wereld: Latte, Cappuccino, Americano, Vienna Coffee, Café con Leche, Mocha, Frappe, Kopi Luwak

Koffierecept nodig? Hier een overzicht van over de hele wereld. Lees hier verder.

🎃 Spookachtige Pompoen Latte 🎃 Ingrediënten: koffierecept

  • 1 shot espresso van 120 ml sterke koffie
  • 240 ml vollemelk
  • 2 eetlepels pompoenpuree (geen taartvulling)
  • 1 eetlepel suiker naar smaak
  • 1/4 theelepel pompoenkruiden
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • Slagroom
  • Kaneel voor oogsten
  • Optioneel: Halloween-hagelslag
Bereidingswijze:

1️⃣ Pompoenmelk Bereiden : Meng melk, pompoenpuree, suiker en pompoenkruiden in een pan. Verwarm op middelhoog vuur, maar laat het niet koken.

2️⃣ Voeg Vanille Toe : Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.

3️⃣ Melk Opschuimen : Gebruik een melkopschuimer om de pompoenmelk op te schuimen tot het rommig en luchtig is. Geen melkopschuimer? Geen probleem! Een snelle garde kan ook werken.

4️⃣ Koffie Zetten : Maak een espresso of sterke koffie.

5️⃣ Samenstellen : Giet het koffieshot in een grote mok. Voeg de opgeschuimde pompoenmelk toe.

6️⃣ Garnering : Top met een flinke hoeveelheid slagroom, een snufje kaneel en stof wat Halloween-hagelslag voor dat extra spookachtige effect!

👻 Geniet van je Spookachtige Pompoen Latte en een griezelig goede Halloween! 🎃☕

Koffierecept niet gevonden? Mail ons of lees meer vragen en antwoorden over koffie nodig? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden.

  • Cappuccino (Italië) koffierecept
    • Ingrediënten: 1/3 espresso, 1/3 gestoomde melk, 1/3 melkschuim.
    • Bereiding: Zet een espresso in een grote kop. Stoom de melk en schuim deze op tot je een dikke, romige schuimlaag hebt. Giet de gestoomde melk over de espresso en lepel het schuim er bovenop.
  • Americano (VS) koffierecept
    • Ingrediënten: 1 deel espresso, 2 delen heet water.
    • Bereiding: Zet een espresso in een grote kop. Voeg het hete water toe.
  • Vienna Coffee (Oostenrijk) koffierecept
    • Ingrediënten: 1 deel espresso, 2 delen slagroom.
    • Bereiding: Zet een espresso in een grote kop. Top met slagroom.
  • Café con Leche (Spanje)
    • Ingrediënten: gelijke delen sterke koffie en gestoomde melk.
    • Bereiding: Zet een sterke koffie. Stoom de melk en voeg deze toe aan de koffie.
  • Mocha (Jemen)
    • Ingrediënten: 1 deel espresso, 2 delen gestoomde melk, 2 theelepels cacaopoeder.
    • Bereiding: Zet een espresso in een grote kop. Voeg het cacaopoeder toe en roer tot het is opgelost. Voeg de gestoomde melk toe.
  • Frappe (Griekenland) koffierecept
    • Ingrediënten: 1 deel instant koffie, 2 delen koud water, suiker en melk naar smaak, ijsblokjes.
    • Bereiding: Doe de koffie, suiker en een beetje water in een shaker of blender. Schud of mix tot het schuimig is. Giet in een groot glas gevuld met ijsblokjes en voeg de rest van het water en melk toe.
  • Kopi Luwak (Indonesië)
    • Ingrediënten: 1 deel Kopi Luwak koffie, 2 delen heet water.
    • Bereiding: Zet de koffie zoals je normaal zou doen. Dit is een van de duurste koffiesoorten ter wereld omdat de bonen worden gegeten en uitgescheiden door een civetkat voordat ze worden geroosterd.
  • Bulletproof Coffee (VS) koffierecept
    • Ingrediënten: 1 deel zwarte koffie, 2 theelepels grasboter, 1-2 theelepels MCT-olie.
    • Bereiding: Zet een kop zwarte koffie. Voeg de boter en MCT-olie toe en mix in een blender tot het romig is.
  • Macchiato (Italië)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, een toefje melkschuim.
    • Bereiding: Zet een espresso en voeg een toefje melkschuim toe bovenop.
  • Cortado (Spanje)
    • Ingrediënten: 1 deel espresso, 1 deel gestoomde melk.
    • Bereiding: Zet een espresso en voeg een gelijk deel gestoomde melk toe.
  • Affogato (Italië) koffierecept
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 bol vanille-ijs.
    • Bereiding: Plaats een bol vanille-ijs in een kopje en giet er een shot espresso overheen.
  • Ristretto (Italië)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, maar met de helft van de hoeveelheid water.
    • Bereiding: Zet een espresso, maar stop de waterstroom halverwege.
  • Lungo (Italië)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, maar met het dubbele van de hoeveelheid water.
    • Bereiding: Zet een espresso, maar laat de waterstroom doorgaan voor tweemaal de normale lengte.
  • Eiskaffee (Duitsland)
    • Ingrediënten: 1 kop koude koffie, 1 bol vanille-ijs, slagroom.
    • Bereiding: Plaats een bol vanille-ijs in een glas, giet de koude koffie erover en top met slagroom.
  • Café Bombón (Spanje)
    • Ingrediënten: 1 deel espresso, 1 deel gecondenseerde melk.
    • Bereiding: Giet de gecondenseerde melk in een glas en voeg langzaam de espresso toe.
  • Café Zorro (VS)
    • Ingrediënten: 1 deel espresso, 1 deel heet water.
    • Bereiding: Zet een espresso en voeg een gelijk deel heet water toe.
  • Café Con Hielo (Spanje) koffierecept
    • Ingrediënten: 1 kop hete koffie, ijsblokjes.
    • Bereiding: Zet een kop koffie, serveer met een apart glas gevuld met ijs. Giet de koffie over het ijs voor het drinken.
  • Kopi Susu Panas (Indonesië)
    • Ingrediënten: 1 deel koffie, 1 deel gecondenseerde melk.
    • Bereiding: Zet een kop koffie en voeg een gelijk deel gecondenseerde melk toe.
  • Café Miel (VS)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 deel gestoomde melk, 1-2 theelepels honing, een snufje kaneel.
    • Bereiding: Zet een espresso en voeg de honing toe. Voeg de gestoomde melk toe en bestrooi met kaneel.
  • Café Touba (Senegal)
    • Ingrediënten: 2 delen gemalen koffie, 1 deel gemalen Selim peper, suiker naar smaak.
    • Bereiding: Meng de koffie en peper en zet zoals normale koffie. Voeg suiker toe naar smaak.
  • Mazagran (Portugal)
    • Ingrediënten: 1 deel sterke koude koffie, 1 deel citroensap, suiker naar smaak, ijsblokjes.
    • Bereiding: Meng de koffie en citroensap in een glas. Voeg suiker toe naar smaak en vul aan met ijsblokjes.
  • Café Chai (India) koffierecept
    • Ingrediënten: 1 deel sterke koffie, 1 deel melk, 1-2 theelepels suiker, 1 theelepel chai masala kruiden.
    • Bereiding: Zet een sterke koffie. Verwarm de melk met de suiker en kruiden. Voeg de koffie toe aan de melk.
  • Café Lechero (Mexico)
    • Ingrediënten: 1 deel sterke koffie, 1 deel hete melk, suiker naar smaak.
    • Bereiding: Zet een sterke koffie. Verwarm de melk en voeg deze toe aan de koffie. Voeg suiker toe naar smaak.
  • Café Sữa Đá (Vietnam)
    • Ingrediënten: 1 deel sterke koffie, 1-2 theelepels gecondenseerde melk, ijsblokjes.
    • Bereiding: Zet een sterke koffie en voeg de gecondenseerde melk toe. Roer tot het is opgelost en voeg ijsblokjes toe.
  • Café Crema (Zwitserland)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, maar met meer water (ongeveer 120-240ml).
    • Bereiding: Zet een espresso, maar laat de waterstroom doorgaan tot je de gewenste hoeveelheid hebt.
  • Café Melange (Oostenrijk)
    • Ingrediënten: 1 deel sterke koffie, 1 deel gestoomde melk, slagroom.
    • Bereiding: Zet een sterke koffie. Voeg de gestoomde melk toe en top met slagroom.
  • Café con Miel (Spanje)
    • Ingrediënten: 1 deel sterke koffie, 1 deel gestoomde melk, 1-2 theelepels honing, een snufje kaneel.
    • Bereiding: Zet een sterke koffie en voeg de honing toe. Voeg de gestoomde melk toe en bestrooi met kaneel.
  • Café Panna (Italië)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, slagroom.
    • Bereiding: Zet een espresso en top met slagroom.
  • Espresso (Italië)
    • Ingrediënten: 7g fijngemalen koffie, 30ml water.
    • Bereiding: Doe de gemalen koffie in de filterhouder van je espressomachine. Druk de koffie goed aan en zet de machine aan. Laat het water door de koffie lopen tot je ongeveer 30ml espresso hebt.
  • Café au Lait (Frankrijk)
    • Ingrediënten: 50% sterke koffie, 50% verwarmde melk.
    • Bereiding: Zet een sterke koffie. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje of in de magnetron. Giet gelijke delen koffie en melk in een kop.
  • Café de Olla (Mexico)
    • Ingrediënten: 1 liter water, 100g gemalen koffie, 150g bruine suiker, 1 kaneelstokje.
    • Bereiding: Breng het water aan de kook met de suiker en het kaneelstokje. Voeg de koffie toe, haal van het vuur en laat 5 minuten trekken. Zeef de koffie voor het serveren.
  • Turkse Koffie
    • Ingrediënten: 1 kopje water, 1-2 theelepels fijngemalen koffie, suiker naar smaak.
    • Bereiding: Doe het water, de koffie en de suiker in een cezve (klein koffiepotje). Roer goed en zet op een laag vuur. Laat de koffie langzaam opwarmen tot het schuimt. Haal van het vuur net voordat het overkookt. Laat even rusten en herhaal dit proces nog twee keer.
  • Irish Coffee (Ierland)
    • Ingrediënten: 40ml Ierse whiskey, 80ml sterke koffie, 30ml room, 1 theelepel bruine suiker.
    • Bereiding: Los de suiker op in de hete koffie en voeg de whiskey toe. Klop de room licht op en giet deze voorzichtig over de achterkant van een lepel op de koffie zodat het op de top blijft drijven.
  • Flat White (Australië/Nieuw-Zeeland)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 120ml gestoomde melk.
    • Bereiding: Zet een espresso in een grote kop. Stoom de melk tot deze zijdezacht en glanzend is (microfoam). Giet de melk over de espresso, waarbij je ervoor zorgt dat er een dun laagje schuim op de top blijft.
  • Café Cubano (Cuba)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 theelepel suiker.
    • Bereiding: Doe de suiker in een kopje. Zet een espresso en giet een klein beetje op de suiker. Roer tot het een dikke, lichtbruine pasta wordt. Zet de rest van de espresso en giet deze over de suikerpasta. Roer voor het serveren.
  • Café Romano (Italië)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, een schijfje citroen.
    • Bereiding: Zet een espresso en serveer met een schijfje citroen aan de rand van het kopje.
  • Café Breve (VS)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 deel half en half (half melk, half room), 1 deel melkschuim.
    • Bereiding: Zet een espresso en voeg de half en half toe. Top met melkschuim.
  • Café Glacé (Frankrijk)
    • Ingrediënten: 1 deel sterke koude koffie, 1 deel vanille-ijs, slagroom.
    • Bereiding: Meng de koffie en het ijs in een blender tot het glad is. Top met slagroom.
  • Café con Panna (Italië)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, slagroom.
    • Bereiding: Zet een espresso en top met slagroom.
  • Café Rápido y Sucio (VS)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 shot melk, 1 shot schuim.
    • Bereiding: Zet een espresso en voeg de melk en het schuim toe.
  • Café Borgia (Italië)
    • Ingrediënten: 1 deel espresso, 1 deel cacaopoeder, 2 delen gestoomde melk, slagroom, geraspte sinaasappelschil.
    • Bereiding: Meng de espresso en cacao in een kopje. Voeg de gestoomde melk toe en top met slagroom en geraspte sinaasappelschil.
  • Café Marocchino (Italië)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 theelepel cacaopoeder, 1 shot melkschuim.
    • Bereiding: Bestrooi de bodem van een kopje met cacao. Voeg de espresso toe en top met melkschuim. Bestrooi met nog meer cacao.
  • Café miel (VS)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 theelepel honing, 1 shot gestoomde melk, een snufje kaneel.
    • Bereiding: Meng de espresso en honing in een kopje. Voeg de gestoomde melk toe en bestrooi met kaneel.
  • Café Noisette (Frankrijk)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 shot warme melk.
    • Bereiding: Zet een espresso en voeg de warme melk toe.
  • Café Caramel (VS)
    • Ingrediënten: 1 shot espresso, 1 shot karamel siroop, 2 shots gestoomde melk, melkschuim.
    • Bereiding: Meng de espresso en karamel siroop in een kopje. Voeg de gestoomde melk toe en top met melkschuim.

Ik hoop dat deze lijst je helpt bij het ontdekken van nieuwe koffierecepten om te proberen. Geniet van je koffie-avonturen!

Koffie nodig? Bestel je snel en veilig online bij Koffiezone.nl

Scroll naar boven